Makelaar kosten

Makelaarstarieven mogen vrij worden vastgesteld. Dat wil zeggen dat de kosten per makelaar sterk kunnen verschillen. Als u een makelaar zoekt voor de verkoop van uw woning, dan is het raadzaam om makelaarskosten te vergelijken voordat u uw keuze maakt. Op deze pagina leggen wij uit hoe makelaarskosten in de regel zijn opgebouwd.

Opstartkosten bij woningverkoop

Reguliere makelaars die de gehele verkoop voor u uit handen nemen, splitsen hun kosten in de regel in twee onderdelen: de opstartkosten en de courtage. De opstartkosten zijn de kosten die gemaakt worden om uw woning in de verkoop te zetten. Hoe hoog die opstartkosten zijn, verschilt per verkoopmakelaar.

Makelaarscourtage: de beloning

Als uw woning eenmaal in de verkoop staat, dan komen daar geinteresseerden op af. Traditionele makelaars verzorgen deze bezichtigingen. Zij zetten hun ervaring in om uw woning verkocht te krijgen tegen de best mogelijke prijs. In ruil voor die werkzaamheden en inzet ontvangen zij een courtage: een percentage van de verkoopprijs als beloning voor het verkopen van de woning, bijvoorbeeld 1,5%. Als de woning niet verkocht wordt, is er uiteraard geen sprake van een courtage.

All-in tarief

Tegenwoordig zijn er ook makelaars die een beperktere dienstverlening leveren, maar daardoor ook een lager tarief hanteren. Als u zelf de bezichtigingen uitvoert en stevig in uw schoenen kunt staan bij eventuele onderhandelingen, dan kunt u de keuze maken voor een internetmakelaar. U voert dan een groot deel van de verkoopwerkzaamheden uit. De internetmakelaar rekent een all-in tarief voor het in de verkoop zetten van uw woning. Er is in de regel geen sprake van een courtage.

Kosten per makelaar vergelijken

Als u makelaarkosten wilt vergelijken, dan kunt u gebruikmaken van ons vergelijkingsformulier. U geeft eenmalig uw voorkeuren op en ontvangt per e-mail duidelijk inzicht in de kosten van vier goede verkoopmakelaars in uw regio. Zo kunt u eenvoudig en vrijblijvend bepalen welke makelaar in uw regio aanbiedt wat u wenst.

Vergelijk direct makelaars in uw regio

Bent u van plan om uw woning te verkopen? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes van verkoopmakelaars in uw regio.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)

2014-2021 © KostenPerMakelaar.nl - Vergelijk kosten van makelaars in uw gemeente: gratis én vrijblijvend.